Sierbomen

Foto + Benaming   Beschrijving Blad Bloemen Vrucht
Sierappel

  De appel (Malus domestica, synoniem Malus pumila) is een boom uit het geslacht Malus, waaraan de vooral op het noordelijk halfrond algemeen bekende handappels groeien. De appel groeit in de gematigde streken.
De appel werd al 10.000 v.Chr. in Europa in het wild verzameld en al in het Nabije Oosten geteeld in 4000 v.Chr. Waarschijnlijk is de appel langs de oude zijderoute verspreid. De eetbare handappel is het eindresultaat van een eeuwenlang proces van kruising in Centraal-Azië, waar meer dan 25 wilde appelsoorten voorkomen.
Blad Appelboom Bloesem Appelboom
Sierpeer    Peer (Pyrus), is een plantengeslacht dat de algemeen bekende vruchten produceert. Het geslacht komt voor in veel landen, vooral op het noordelijk halfrond.
De bloeiwijze van het plantengeslacht peer is een boom, die op oudere leeftijd elk jaar bloeit en, meestal ook elk jaar, vrucht draagt. Hoogstambomen bloeien op latere leeftijd dan zogenaamde spillen.
Blad Perenboom Bloesem Perenboom Sierboom
geen vrucht
Sierkers

  Het geslacht Prunus behoort tot de rozenfamilie (Rosaceae).
Het geslacht omvat 400 soorten.
De vrucht is een steenvrucht.
    Sierboom
geen vrucht
Zuileik

  Eik (Quercus) is een geslacht van loofbomen. Tot dit geslacht behoren zowel bladverliezende als altijd groenblijvende bomen. Wanneer in het Nederlands over de eik gesproken wordt, gaat het meestal over de zomereik. Eikenhout wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. In het algemeen is eikenhout sterk en hard, maar toch redelijk makkelijk te bewerken en af te werken.